--

Platform Linked Data Nederland

Volgende grote bijeenkomst op 2 april bij Waternet in Amsterdam


Werksessie op 12 februari is VOL


Proof of Concept uitgevoerd met BGT als Linked Data


Nieuwe best practice voor het publiceren van Linked Data


Nieuwe gebruikersinstructie voor de Wiki

De Wiki gebruikersinstructie is aangepast aan de huidige activiteiten van Platform Linked Data Nederland.


Presentaties van bijeenkomst op 26 november in Nieuwegein beschikbaar


Boek 'Linked Data in Beeld' nu ook online beschikbaar


Gebruik de nieuwe #LinkedDataNL hashtag vanaf nu op Twitter

Met de nieuwe Platform Linked Data Nederland naam voor onze activiteiten, gaan we ook een nieuwe hashtag gebruiken op Twitter: #LinkedDataNL. Met de oude hashtags #pilod en #lodnl kan nog gezocht worden naar tweets van de PiLOD activiteiten.


Mogen wij uw dataset linked maken?

PiLOD LOD Service 600px.jpg

Ook benieuwd naar wat Linked Data u kan bieden? En u heeft een (open) dataset? Meld uw dataset dan nu aan om er Linked Data van te maken.


Conceptual Fridays zijn weer gestart vanaf 29 augustus


From the PiLOD archives: LOD in Context presentatie van Phil Archer


Details over 4e LOD2 kennissessie over PoolParty

SWC PoolParty Logosv2.png
Op vrijdag 27 juni werd tijdens de Conceptual Friday een vierde LOD2 webinar georganiseerd. Tijdens deze sessie stond de semantic suite PoolParty centraal. Voor meer informatie over deze sessie zie:


Details over 3e LOD2 kennissessie over Silk en LIMES

Op vrijdag 20 Juni werd de derde LOD2 kennissessie georganiseerd. Tijdens deze sessie stonden twee link discovery frameworks op de agenda, de tools Silk en LIMES. Met deze twee frameworks kunnen relaties gelegd worden tussen verschillende linked data sets. Voor meer informatie over deze sessie zie:


Antwoorden 2e LOD2 kennissessie over OntoWiki beschikbaar

Op vrijdag 9 mei was de tweede LOD2 kennissessie over OntoWiki bij Ordina in Nieuwegein. Sebastian Tramp van de Universität Leipzig heeft tijdens deze sessie een presentatie over OntoWiki gegeven en onze vragen over OntoWiki beantwoord. De antwoorden die we op onze OntoWiki vragen hebben gekregen tijdens deze sessie zijn te vinden op de volgende Wiki pagina.


Antwoorden 1e LOD2 kennissessie over Virtuoso beschikbaar

Op vrijdag 25 april was de eerste LOD2 kennissessie over Virtuoso bij Geonovum in Amersfoort. De antwoorden die we op onze Virtuoso vragen hebben gekregen tijdens deze webinar zijn te vinden op de volgende Wiki pagina.


Nieuwe PiLOD Platform server in Almere in gebruik genomen

PiLOD heeft nu de beschikking over een eigen krachtige server die gehost wordt bij het Big Data Value Center in Almere.The PiLOD Platform & Wiki are powered by: 20140611 PiLOD Wiki Banner.jpg

Nieuws

Linked Data: doen

Op 2 april organiseert het Platform Linked Data Nederland een bijeenkomst. Dit keer zijn we te gast bij Waternet in Amsterdam. Op de bijeenkomst is er veel aandacht voor het maken van en werken met Linked Data. Daarnaast zijn er presentaties van toepassingen in de Agrosector, bij een bedrijf en bij de politie. zie voor meer informatie het conceptprogramma.

Deze bijeenkomst is helaas vol. Voor meer informatie kunt u zich richten tot Linda van den Brink.

lees meer >

12 februari Werksessie Platform Linked Data Nederland

Binnen het Platform Linked Data Nederland zijn verschillende werkgroepen actief. Tijdens de Platform Linked Data werkbijeenkomst op 12 februari 2015 presenteren de werkgroepen hun ideeën en plan van aanpak. Wij nodigen u van harte uit hier bij te zijn. Na de presentaties zijn er dedicated sessies die u vrijblijvend kan bijwonen om meer te weten te komen over het project waar elke werkgroep aan werkt, mee te brainstormen of een concrete bijdrage aan het project vorm te geven.

lees meer >

PiLOD&Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen PiLOD?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief

PiLOD&Links