--

PiLOD (Platform implementatie Linked Open Data)

LOD2 kennissessies op 25 april (Virtuoso) en 9 mei (OntoWiki)

Op LinkedIn is vanuit het Platform LOD team de volgende discussie opgestart:


Bedenk je vragen over OntoWiki en Virtuoso (bij voorkeur in het Engels) en zet deze op de goede LinkedIn of Wiki pagina. Zie ook het verslag van de LOD2 sessie tijdens de 2e PiLOD bijeenkomst dit jaar op de VU in Amsterdam voor de vragen die we al besproken hebben met het LOD2 team.

Gebruikersinstructie beschikbaar voor de nieuwe PiLOD Wiki

Op basis van de kennissessies over de nieuwe PiLOD Wiki is een gebruikersinstructie gemaakt voor de gebruikers van de PiLOD Wiki.

4e Linked Open Data bijeenkomst op 17 april in Enschede


Raamwerk.png

Donderdag 17 april organiseert het Platform implementatie Linked Open Data weer een bijeenkomst. U bent daarbij van harte welkom.

Gastheer van de bijeenkomst van april is SLO in Enschede: het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. Op het programma staan onder meer een toelichting van SLO zelf over hoe zij gebruik maken van Linked Open Data in de context van onderwijs. Ook is er een presentatie van Semaku en NXP. Zij passen Linked Open Data toe om hun productcatalogi te stroomlijnen en zo betere customer service te kunnen bieden.Thijs Brentjens neemt aanwezigen mee in de wereld van Geo-JSON, een taal die geo-informatie toegankelijker maakt voor toepassingen op het web, en laat zien hoe je daar eenvoudig linked data van kan maken. En er is nog veel meer. U kunt hieronder het volledige programma downloaden.

Programma

Aanmelden

Nieuws

Nationale App prijs zoekt Water apps

Tot 6 april is het nog mogelijk een app in te dienen voor de Nationale App Prijs. Dit jaar zoekt de jury naar apps die Water data gebruiken. Zie www.nationaleappprijs.nl. Het ministerie van Economische Zaken wil met de Nationale App prijs goede voorbeelden een podium bieden en belonen om zo het (her)gebruik van open data van de overheid te bevorderen. Zij reikt twee prijzen uit, ieder ter waarde van 4000 euro.

lees meer >

17 april Linked Open Data bijeenkomst in Enschede

Donderdag 17 april organiseert het Platform implementatie Linked Open Data weer een bijeenkomst. U bent daarbij van harte welkom.

lees meer >

PiLOD&Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen PiLOD?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief

PiLOD&Links