--

Platform Linked Data Nederland

Volgende bijeenkomst op 26 november in Nieuwegein


Boek 'Linked Data in Beeld' nu ook online beschikbaar


Gebruik de nieuwe #LinkedDataNL hashtag vanaf nu op Twitter

Met de nieuwe Platform Linked Data Nederland naam voor onze activiteiten, gaan we ook een nieuwe hashtag gebruiken op Twitter: #LinkedDataNL. Met de oude hashtags #pilod en #lodnl kan nog gezocht worden naar tweets van de PiLOD activiteiten.


Conceptual Fridays zijn weer gestart vanaf 29 augustus


Mogen wij uw dataset linked maken?

PiLOD LOD Service 600px.jpg

Ook benieuwd naar wat Linked Data u kan bieden? En u heeft een (open) dataset? Meld uw dataset dan nu aan om er Linked Data van te maken.


From the PiLOD archives: LOD in Context presentatie van Phil Archer


Details over 4e LOD2 kennissessie over PoolParty

SWC PoolParty Logosv2.png
Op vrijdag 27 juni werd tijdens de Conceptual Friday een vierde LOD2 webinar georganiseerd. Tijdens deze sessie stond de semantic suite PoolParty centraal. Voor meer informatie over deze sessie zie:


Details over 3e LOD2 kennissessie over Silk en LIMES

Op vrijdag 20 Juni werd de derde LOD2 kennissessie georganiseerd. Tijdens deze sessie stonden twee link discovery frameworks op de agenda, de tools Silk en LIMES. Met deze twee frameworks kunnen relaties gelegd worden tussen verschillende linked data sets. Voor meer informatie over deze sessie zie:


Antwoorden 2e LOD2 kennissessie over OntoWiki beschikbaar

Op vrijdag 9 mei was de tweede LOD2 kennissessie over OntoWiki bij Ordina in Nieuwegein. Sebastian Tramp van de Universität Leipzig heeft tijdens deze sessie een presentatie over OntoWiki gegeven en onze vragen over OntoWiki beantwoord. De antwoorden die we op onze OntoWiki vragen hebben gekregen tijdens deze sessie zijn te vinden op de volgende Wiki pagina.


Antwoorden 1e LOD2 kennissessie over Virtuoso beschikbaar

Op vrijdag 25 april was de eerste LOD2 kennissessie over Virtuoso bij Geonovum in Amersfoort. De antwoorden die we op onze Virtuoso vragen hebben gekregen tijdens deze webinar zijn te vinden op de volgende Wiki pagina.


Nieuwe PiLOD Platform server in Almere in gebruik genomen

PiLOD heeft nu de beschikking over een eigen krachtige server die gehost wordt bij het Big Data Value Center in Almere.


Gebruikersinstructie beschikbaar voor de nieuwe PiLOD Wiki

Op basis van de kennissessies over de nieuwe PiLOD Wiki is een gebruikersinstructie gemaakt voor de gebruikers van de PiLOD Wiki.


The PiLOD Platform & Wiki are powered by: 20140611 PiLOD Wiki Banner.jpg

Nieuws

26 november bijeenkomst Platform Linked Data Nederland

Op 26 november gaan we weer van start met een nieuwe bijeenkomst van het Platform Linked Data Nederland. De bijeenkomst start met een introductie in Linked Data, zodat iedereen een vertrekpunt heeft om de verschillende sprekers de rest van de dag te kunnen volgen. Verder kunt u rekenen op een interessante combinatie van internationale sprekers (zoals Prof.dr. Sören Auer) en sprekers uit onze eigen community zoals Arjen Santema (Kadaster) over semantiek, Linda van den Brink (Geonovum) over de BGT als linked data en Dimitri van Hees (Freshheads) over zijn ervaringen met SPARQL.

lees meer >

Best Vocabulary Award voor CERISE smart grid

Op de Vocabulary Carnival van het Semantics 2014 conferentie in Leipzig, heeft CERISE-SG een poster ingediend met een eerste versie van de CERISE CIM ontologie voor slimme energie meters. De poster, gemaakt door Maarten Steen (TNO), kreeg de tweede prijs in de Best Vocabulary Award. Deze prijs is een erkenning  voor de gevolgde methode  van data koppeling via overkoepelende semantische ontologien en ontsluiting via linked data.

lees meer >

PiLOD&Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen PiLOD?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief

PiLOD&Links