--

PiLOD (Platform implementatie Linked Open Data)

Inhoud

Nieuwe PiLOD Platform server in Almere in gebruik genomen

PiLOD heeft nu de beschikking over een eigen krachtige server die gehost wordt bij het Big Data Value Center in Almere.


Mogen wij uw dataset linked maken?

PiLOD LOD Service 600px.jpg

Ook benieuwd naar wat Linked Data u kan bieden? En u heeft een (open) dataset? Meld uw dataset dan nu aan om er Linked Data van te maken.


Save The Date: Meld je vast aan voor de komende bijeenkomsten


LOD2 kennissessies op 25 april (Virtuoso) en 9 mei (OntoWiki)

Op LinkedIn is vanuit het Platform LOD team de volgende discussie opgestart:


Bedenk je vragen over OntoWiki en Virtuoso (bij voorkeur in het Engels) en zet deze op de goede LinkedIn of Wiki pagina. Zie ook het verslag van de LOD2 sessie tijdens de 2e PiLOD bijeenkomst dit jaar op de VU in Amsterdam voor de vragen die we al besproken hebben met het LOD2 team.


Gebruikersinstructie beschikbaar voor de nieuwe PiLOD Wiki

Op basis van de kennissessies over de nieuwe PiLOD Wiki is een gebruikersinstructie gemaakt voor de gebruikers van de PiLOD Wiki.

Nieuws

Open Data Estafette Duurzame Energie

Op woensdag 11 juni 2014 is er een Open Data Estafette Duurzame Energie. Eind vorig jaar is het Energieakkoord gesloten. Dit Energieakkoord moet inhoud geven aan de ambitie om onze maatschappij te verduurzamen.

Wij nodigen u van harte uit aan te schuiven bij deze bijeenkomst. Sprekers zijn onder andere Ed Nijpels (voorzitter Borgingscommissie Energieakkoord) en prof. Nico Baken (TU Delft). Ook zijn er diverse workshops en lezingen over open data in relatie tot verschillende energiethema’s. Jan van Oorschot (Directeur Klant & Markt, Liander) is dagvoorzitter.

lees meer >

Mogen wij uw dataset linked maken?

Ook benieuwd naar wat Linked Data u kan bieden? En u heeft een (open) dataset? Meldt uw dataset dan nu aan om er Linked Data van te maken. Experts Dimitri van Hees (Freshheads), John Walker (Semaku) en Thijs Brentjens (Brentjens Geo-ICT) van het Platform implementatie Linked Open Data, kijken graag naar uw dataset om te kijken of zij er Linked Data van kunnen maken.

lees meer >

PiLOD&Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen PiLOD?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief

PiLOD&Links