--

Platform Linked Data Nederland

Nieuwe best practice voor het publiceren van Linked Data beschikbaar


Presentaties van bijeenkomst op 26 november in Nieuwegein beschikbaar


Boek 'Linked Data in Beeld' nu ook online beschikbaar


Gebruik de nieuwe #LinkedDataNL hashtag vanaf nu op Twitter

Met de nieuwe Platform Linked Data Nederland naam voor onze activiteiten, gaan we ook een nieuwe hashtag gebruiken op Twitter: #LinkedDataNL. Met de oude hashtags #pilod en #lodnl kan nog gezocht worden naar tweets van de PiLOD activiteiten.


Nieuwe gebruikersinstructie beschikbaar voor de Wiki

De Wiki gebruikersinstructie is aangepast aan de huidige activiteiten van Platform Linked Data Nederland.


Mogen wij uw dataset linked maken?

PiLOD LOD Service 600px.jpg

Ook benieuwd naar wat Linked Data u kan bieden? En u heeft een (open) dataset? Meld uw dataset dan nu aan om er Linked Data van te maken.


Conceptual Fridays zijn weer gestart vanaf 29 augustus


From the PiLOD archives: LOD in Context presentatie van Phil Archer


Details over 4e LOD2 kennissessie over PoolParty

SWC PoolParty Logosv2.png
Op vrijdag 27 juni werd tijdens de Conceptual Friday een vierde LOD2 webinar georganiseerd. Tijdens deze sessie stond de semantic suite PoolParty centraal. Voor meer informatie over deze sessie zie:


Details over 3e LOD2 kennissessie over Silk en LIMES

Op vrijdag 20 Juni werd de derde LOD2 kennissessie georganiseerd. Tijdens deze sessie stonden twee link discovery frameworks op de agenda, de tools Silk en LIMES. Met deze twee frameworks kunnen relaties gelegd worden tussen verschillende linked data sets. Voor meer informatie over deze sessie zie:


Antwoorden 2e LOD2 kennissessie over OntoWiki beschikbaar

Op vrijdag 9 mei was de tweede LOD2 kennissessie over OntoWiki bij Ordina in Nieuwegein. Sebastian Tramp van de Universität Leipzig heeft tijdens deze sessie een presentatie over OntoWiki gegeven en onze vragen over OntoWiki beantwoord. De antwoorden die we op onze OntoWiki vragen hebben gekregen tijdens deze sessie zijn te vinden op de volgende Wiki pagina.


Antwoorden 1e LOD2 kennissessie over Virtuoso beschikbaar

Op vrijdag 25 april was de eerste LOD2 kennissessie over Virtuoso bij Geonovum in Amersfoort. De antwoorden die we op onze Virtuoso vragen hebben gekregen tijdens deze webinar zijn te vinden op de volgende Wiki pagina.


Nieuwe PiLOD Platform server in Almere in gebruik genomen

PiLOD heeft nu de beschikking over een eigen krachtige server die gehost wordt bij het Big Data Value Center in Almere.The PiLOD Platform & Wiki are powered by: 20140611 PiLOD Wiki Banner.jpg

Nieuws

In 9 stappen naar Linked Data

Op 26 november organiseerde het Platform Linked Data een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over het toepassen van Linked Data. Eén van de presentaties was: Hoe kom je van data naar linked data? Maarten Steen (TNO) presenteerde het antwoord in een stappenplan. In negen stappen ga je van data naar linked data. Aan de hand van een case met energie data maakte Maarten de stappen concreet. Het stappenplan en de gehouden presentatie zijn beschikbaar op de website van het Platform Linked Data Nederland

lees meer >

26 november bijeenkomst Platform Linked Data Nederland

Op 26 november gaan we weer van start met een nieuwe bijeenkomst van het Platform Linked Data Nederland. De bijeenkomst start met een introductie in Linked Data, zodat iedereen een vertrekpunt heeft om de verschillende sprekers de rest van de dag te kunnen volgen. Verder kunt u rekenen op een interessante combinatie van internationale sprekers (zoals Prof.dr. Sören Auer) en sprekers uit onze eigen community zoals Arjen Santema (Kadaster) over semantiek, Linda van den Brink (Geonovum) over de BGT als linked data en Dimitri van Hees (Freshheads) over zijn ervaringen met SPARQL.

lees meer >

PiLOD&Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen PiLOD?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief

PiLOD&Links