NXP en LOD Laundromat beste linked data toepassingen 2015

NXP en LOD Laundromat beste linked data toepassingen 2015

Prijsvraag2015.png

Op 29 september zijn de winnaars bekendgemaakt van de beste Nederlandse Linked Open en Linked Enterprise Data toepassing van 2015. In de categorie Linked Open Data ging de eerste prijs naar de LOD Laudromat van de VU Amsterdam. De beste Linked Enterprise toepassing van 2015 is de NXP Enterprise Data Hub.

Voor de prijs van beste toepassing in Nederland, zijn 16 toepassingen ingezonden. In de categorie Linked Open Data werden LinkedLegislation van KOOP (binnenlandse zaken) en de K12-Exam-App van Kennisnet SLO respectievelijk tweede en derde. De Belastingdienst en OpenPhacts werden tweede en derde in de categorie Linked Enterprise Data.

De Nederlandse winnaars dongen ook mee naar de Europese ELDC Award. NXP kwam ook daar als winnaar van de Enterprise award uit de bus. In de categorie Open Data ging de ELDC award naar OpenPhacts. Een heel mooi resultaat en een opsteker voor het Nederlandse Platform Linked Data.

De Nederlandse prijswinnaars ontvingen naast een award een animatiefilm waarin hun toepassing wordt uitgelegd. Deze filmpjes zijn nu voor iedereen te bekijken: