Eigenschap:Beschrijving

TypeTekst
Geldige waarden
Meerdere waarden toegestaannee
Weergave op invulformulierenTekstvak
Defaultwaarde
ToelichtingEen verslag van de bron.
Specialisatie van
Namespace

dct:description (dct)


Pagina's die de eigenschap "Beschrijving" gebruiken

Er zijn 25 pagina's die deze eigenschappen gebruiken.

(vorige 25) (volgende 25)

6

6 sterren model +Naast het [[5 sterren model]] van Sir Tim Berners-Lee bestaat ook het 6 sterren model van [[Dimitri van Hees]]. Dit model is meer vanuit web ontwikkeling opgezet en vanuit een API first gedachte. Het moet dan ook niet gezien worden als een vervanging van het 5 sterren model, maar als een aanvulling vanuit een andere invalshoek en met een iets ander doel.

A

AAA slogan +Anyone can say Anything about Any topic (AAA), oftewel op internet mag iedereen zeggen wat hij wil over elk onderwerp (waardoor er dus ook nooit 1 waarheid kan zijn op het internet).
AI +Artificial Intelligence (AI).
AMvB +Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB)
API +Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken). Vaak vormen API's de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie, zodat applicaties op een hoog niveau van abstractie kunnen werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma's. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld een tekenprogramma niet te weten hoe het de printer moet aansturen, maar roept het daarvoor een gespecialiseerd stuk software aan in een bibliotheek, via een afdruk-API.
API bibliotheek +Een API bibliotheek of API catalogus is een overzicht van alle API's die organisatie aanbiedt aan ontwikkelaars, inclusief een korte handleiding, om de data (en services) die een organisatie aanbiedt makkelijker te kunnen gebruiken. Een goed voorbeeld is de API Console van Google: https://console.developers.google.com/apis/library?hl=nl
API management +Actie: Nog een korte omschrijving toevoegen.
API's +Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken). Vaak vormen API's de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie, zodat applicaties op een hoog niveau van abstractie kunnen werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma's. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld een tekenprogramma niet te weten hoe het de printer moet aansturen, maar roept het daarvoor een gespecialiseerd stuk software aan in een bibliotheek, via een afdruk-API.
APIs +Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken). Vaak vormen API's de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie, zodat applicaties op een hoog niveau van abstractie kunnen werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma's. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld een tekenprogramma niet te weten hoe het de printer moet aansturen, maar roept het daarvoor een gespecialiseerd stuk software aan in een bibliotheek, via een afdruk-API.
Adaptive architecture +Actie: Nog een korte omschrijving toevoegen.
Agent roles +Within the context of metadata.
Agile +Zie ook bij [[Scrum]] en [[LEAN]].
Allard Strijker +Ik wil graag meewerken aan het deel axiomatisch begrippenkader. Ik zou er graag over mee willen denken, maar ook uit te proberen in de onderwijscontext. We zijn al eerder bezig geweest in het formuleren van definities en zijn er toen op vastgelopen. Hierbij traden er vooral problemen op bij het begrippen die in verschillende contexten een andere uitwerking hebben. Dus graag probeer ik bij te dragen met praktijksituaties en willen we proberen de handreikingen toe te passen
AllegroGraph +AllegroGraph® is a modern, high-performance, persistent graph database. AllegroGraph uses efficient memory utilization in combination with disk-based storage, enabling it to scale to billions of quads while maintaining superior performance. AllegroGraph supports SPARQL, RDFS++, and Prolog reasoning from numerous client applications.
Allegrograph +AllegroGraph® is a modern, high-performance, persistent graph database. AllegroGraph uses efficient memory utilization in combination with disk-based storage, enabling it to scale to billions of quads while maintaining superior performance. AllegroGraph supports SPARQL, RDFS++, and Prolog reasoning from numerous client applications.
Annoteren +Denk aan annoteren van web pagina's, annoteren van wetgeving, etc. Zie ook [[Aanpak_Basisregistraties]]
Apache Hive +The Apache Hive ™ data warehouse software facilitates querying and managing large datasets residing in distributed storage. Hive provides a mechanism to project structure onto this data and query the data using a SQL-like language called HiveQL. At the same time this language also allows traditional map/reduce programmers to plug in their custom mappers and reducers when it is inconvenient or inefficient to express this logic in HiveQL.
Apache Jena +A free and open source Java framework for building Semantic Web and Linked Data applications.
Apache Kafka +Kafka is a distributed, partitioned, replicated commit log service. It provides the functionality of a messaging system, but with a unique design.
Apache Marmotta +Apache Marmotta is an Open Platform for Linked Data. The goal of Apache Marmotta is to provide an open implementation of a Linked Data Platform that can be used, extended and deployed easily by organizations who want to publish Linked Data or build custom applications on Linked Data.
Apache Pig +Apache Pig is a platform for analyzing large data sets that consists of a high-level language for expressing data analysis programs, coupled with infrastructure for evaluating these programs. The salient property of Pig programs is that their structure is amenable to substantial parallelization, which in turns enables them to handle very large data sets.
Apache Tomcat +Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Apache_Tomcat
Application profiles +Within the context of metadata.
ArchiXL +ArchiXL is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in enterprise- en IT-architectuur. Wij helpen organisaties bij het inrichten van hun informatievoorziening en het creëren van het noodzakelijke inzicht. Wij richten ons op organisaties in publieke en financiële sector. Vanuit ArchiXL Opleidingen bieden we praktijkgerichte opleidingen op het gebied van architectuur.

B

BAG +Actie: Andere basisregistraties ook toevoegen met aanvullende informatie.
(vorige 25) (volgende 25)