Wie we zijn

Platform Linked Data Nederland is een netwerk waar experts en belangstellenden kennis delen over linked data. Iedereen die meer wil weten over linked data, kan hier terecht. In het netwerk zitten mensen werkzaam in het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Er zijn nauwe banden met de wetenschap (met name het Netwerk Instituut van de Vrije Universiteit), en ook Europees is het platform goed verankerd met o.a. links naar W3C en OGC. Ook kan het platform gebruik maken van een experimenteeromgeving in het Big Data Value Center in Almere. Op deze server staan diverse databases en zogenaamde triple-stores, die voor iedereen beschikbaar zijn.

Open platform

De kennis die we binnen het Platform opdoen, delen we graag! Op deze website vindt u bijvoorbeeld praktische tips en tools om zelf met linked data aan de slag te gaan. Bent u op zoek naar een expert of specifieke expertise? Kijk dan in de lijst met experts en expertises

Mogelijk gemaakt door

Het Platform Linked Data Nederland drijft op de vele vrijwilligers die actief zijn in deze community. Daarnaast hebben we organisaties die een (financiele) bijdrage leveren en zo deze website, organisatie van bijeenkomsten en publicaties mogelijk maken. Deze organisaties vormen ook de stuurgroep van het Platform Linked Data Nederland. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Erwin Folmer (e.folmer@geonovum.nl). De organisaties die het Platform Linked Data Nederland mogelijk maken zijn:

Kadaster, Geonovum, TNO, Big Data Value Center (BDVC), Forum Standaardisatie, ECP, Kennisnet, EduStandaard, Waternet, Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE), Taxonic, Franz Inc., ArchiXL en OpenInc.

Onze hoofdsponsors zijn:


PLDN-Sponsors-2019.png


En het PLDN Platform, de experimenteeromgeving en de website/wiki worden mede mogelijk gemaakt door:

20140611 PiLOD Wiki Banner.jpg