PLDN Linked Bier werkgroep

Inhoud

Introductie

Op 22 februari is de Linked Bier werkgroep van start gegaan, geinitieerd door Dimitri van Hees, met als doel om de voordelen en toepassing van Linked Data aan te tonen met een aansprekende en voor iedereen herkenbare use case, waarbij gebruik gemaakt wordt van brouwerij- en bierdata.

Op 7 maart zijn de plannen van deze werkgroep verder toegelicht tijdens een presentatie op de PLDN lustrumbijeenkomst bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Samengevat, DBeerPedia is een Open Source project om alle informatie rondom het geweldige product bier (denk aan brouwerijen, bieren, recepten, ingrediënten, etc.) met Linked Data aan elkaar te knopen, uitgaande van de brouwerijen in Nederland.

De tweede werksessie vond plaats op 13 april bij Jopen in Haarlem en de derde op 20 juni bij Cambrinus in Zutphen. Het is de bedoeling dat, tijdens een SEMANTiCS 2017 Meetup in Amsterdam op maandag 11 september, een aantal tussenresultaten gepresenteerd worden. De voortgang van deze werkgroep kan gevolgd worden op GitHub, waar een DBeerPedia project is aangemaakt. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van Slack om binnen de werkgroep snel met elkaar te kunnen communiceren en gemaakte afspraken te kunnen vastleggen.

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan deze werkgroep, neem dan contact op met Dimitri van Hees om dit verder met hem te bespreken. En meld je aan op de mailinglist via het volgende aanmeldformulier als je updates van deze werkgroep wilt ontvangen.

Deelnemers

De volgende personen nemen deel aan of volgen de activiteiten van deze werkgroep:

Dimitri van Hees (trekker), Erwin Folmer, Evert Harmeling, Gerard Persoon, Hans van Bragt, Jeroen Baltussen, Jochem van Hal, John Walker, Joost Damen, Joost Farla, Marc van Kollenburg, Marcel Reuvers, Marco Streeffkerk, Martijn Klomp, Pano Maria, Pieter Dijkstra, Pieter van Everdingen, Rein van ’t Veer, Rob Eggink, Stanislav Ronzhin, Tim Nelissen, Victor de Boer, Wout Withagen

Mochten er nog personen bij deze werkgroep bijkomen dan zal deze lijst bijgewerkt worden.

Activiteiten

De werkactiviteiten van de Linked Bier werkgroep vinden plaats bij craft brouwerijen in Nederland. De volgende activiteiten hebben tot nu toe plaatsgevonden en zijn ingepland:

  • Linked Bier werksessie op 22 februari 2017 bij Brouwtoren in Nijmegen
  • Linked Bier presentatie op 7 maart 2017 bij Min BZK in Den Haag
  • Linked Bier werksessie op 13 april 2017 bij Jopen in Haarlem
  • Linked Bier werksessie op 20 juni 2017 bij Cambrinus in Zutphen
  • Linked Bier meetup op 11 september 2017 bij SEMANTiCS 2017 in Amsterdam
  • Linked Bier werksessie op 15 december 2017 bij Kraft Bier in Tilburg
  • Linked Bier werksessie op 16 maart 2018 bij in Amsterdam

Resultaten

De resultaten van deze Linked Bier werkgroep zullen op de DBeerPedia website gepubliceerd worden.DSC02166.JPG

Een deel van het Linked Bier team op werkbezoek bij Jopen in Haarlem