Knowledge Graphs & Linked Data Event - 22 januari 2020

(Nieuwe pagina aangemaakt met '=== ''Het Linked Data event van Nederland''=== <br/> '''Datum''': 22 januari 2019<br/> '''Tijd''': 9:30-16:30 uur, met aansluitend een borrel<br/> '''Locatie''': Be...')

Versie van 7 nov 2019 om 10:58

Het Linked Data event van Nederland


Datum: 22 januari 2019
Tijd: 9:30-16:30 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: Beeld en Geluid, Hilversum
Aanmelden: Aanmeldformulier

Op 22 januari staat het Linked Data event van Nederland in het teken van Knowledge Graphs. In het programma onder meer een keynote van Prof. Michel Dumontier, mede-grondlegger van het concept FAIR data wat inmiddels een enorme vlucht heeft genomen. In zijn presentatie staat hij ook stil bij het toepassen van FAIR data in de bio-medische sector. Maar daarnaast nog meer implementaties die op dit moment lopen in Nederland: zoals bij de Politie, de Douane, en de laatste ontwikkelingen bij DISgeo, een overheidsproject waarin de basisregistraties van Nederland met elkaar gekoppeld worden.

Naast aandacht voor de toepassingen ook de nieuwste ontwikkelingen vanuit de wetenschap: met Mariette Lokin (Belastingdienst) die vertelt over Wendbare Wetgeving, waar ze recent op is gepromoveerd. Maar ook Jacopo Urbani die recent de best paper award heeft gewonnen op het toongevende International Semantic Web Conference (ISWC).

Te veel om op te noemen! Maar in ieder geval een ideale kans om snel weer “bij” te zijn op het gebied van linked data, fair data, knowledge graphs, semantic web en meer…


Aanmelding is geopend! We hebben maximaal plek voor 130 bezoekers bij Beeld en Geluid te Hilversum.